Online aanwezigheid is een belangrijk aspect. Consumenten gebruiken steeds vaker en langer het internet. Een website die hoog scoort in de resultaten van zoekmachines is dus van belang om bezoekers op jouw site te krijgen. Maar dat is slechts de eerste stap. Want vervolgens moet je zorgen dat ze op je site blijven. Maar hoe krijg je dat voor elkaar?

 1. Definieer je conversie

Het is natuurlijk fijn dat je website veel bezoekers trekt. Maar hoe zorg je ervoor dat deze bezoekers klanten worden? Definieer je gewenste resultaten die je met je site wilt halen. Zorg je voor een doelgerichte aanpak en een duidelijke koers voor je organisatie.

2. Zorg voor rust

Met een rustige lay-out en goede vormgeving zorg je dat bezoekers op je site blijven. Denk dus niet dat je met verschillende toeters en bellen je bezoekers een dienst verricht. Je jaagt ze juist weg. Voorkom schreeuwerige teksten, pop-ups of filmpjes die automatisch afspelen. Een site met een rustige lay-out en duidelijke stappen zorgt voor overzicht.

3. Weet waar men op zoekt

Bezoekers van jouw website komen van andere sites. Dit kunnen websites zijn die naar jou linken of zoekmachines. Met name de laatstgenoemde is een grote bron. Zorg als website-eigenaar ervoor dat je weet waar jouw doelgroep op zoekt zodat je hoog eindigt in de zoekmachineresultaten.

4. Houd het simpel

Vermijd het gebruik van jargon. Dat is leuk om te gebruiken in gesprekken met concullega’s maar niet geschikt voor je klanten of website-bezoekers. Weet dat je tegen mensen praat en bewaar vakjargon voor specificaties in bijvoorbeeld beschrijvingen van je producten.

5. Kom geloofwaardig over

Zorg voor geloofwaardigheid en vertrouwen. Zo kom je bij je de bezoeker niet als opdringerig over maar als professional. Zorg voor ‘sociaal bewijs’ door artikelen, video’s, rapporten, testimonials te publiceren. Dat is veel beter dan schreeuwerige teksten waarin staat dat jij de beste bent.

Een website die hoog scoort in de resultaten van zoekmachines is dus van belang om bezoekers op jouw site te krijgen. Maar dat is slechts de eerste stap.

6. Wees behulpzaam

Je website maak je niet voor jezelf, maar voor je klanten en relaties. Zorg voor een gebruiksvriendelijke site met informatieve content. Dit wordt door jouw bezoekers als vriendelijk en behulpzaam ervaren waardoor zij waarde hechten aan jouw onderneming.

7. Zorg voor interactie

Zend niet alleen maar zorg voor interactie. Publiceer een contactpagina met gegevens zodat bezoekers weten hoe zij jou kunnen bereiken. Zorg ervoor dat bezoekers kunnen reageren op jouw blogberichten of artikelen waarmee ze hun mening kunnen geven of iets kunnen toevoegen als zij dat wensen.

8. Maak content deelbaar

Let daarnaast ook op dat je content deelbaar is. Plaats social media-buttons onder berichten en artikelen. Hiermee zorg je er niet alleen voor dat je bezoekers een artikel dat zij interessant vinden kunnen delen. Jouw content krijgt daarmee een groter bereik.

9. Verkoop niet meteen

Kom niet als de verkoper over. In de infographic noemen ze een belangrijke online regel: bezoekers knappen af als je meteen om hun geld vraagt. Vermijd dit dus!

10. Zorg voor zoekfunctie

Mensen zijn online vaak op zoek naar informatie en een oplossing voor hun probleem. Hierin willen ze niet veel tijd in besteden. Help je bezoekers in het vinden van een oplossing. Zorg voor een interne zoekfunctie waarmee jouw bezoekers informatie snel kunnen vinden.

11. Help bezoekers op weg

Naast een interne zoekfunctie helpt een overzichtelijk navigatie-menu in het zoekproces. Een duidelijk en niet te groot menu zorgt voor overzicht en door breadcrumbs te gebruiken weten bezoekers waar zij zich bevinden op jouw website. Daarnaast kun je gebruikmaken van duidelijke call-to-actions die aangeven wat het voordeel voor de bezoeker is wanneer hij erop klikt.